hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab

Rehabilitering

Låt mig hjälpa dig hjälpa ditt djur!

Rehabilitering är avgörande för hur hundens framtida rörelseapparat kommer se ut efter en skada.

Har veterinär ordinerat rehabilitering kan du vara berättigad till ersättning från ditt försäkringsbolag. 

Be din veterinär skicka en remiss till mig, hundfitness-rehab@hotmail.com

PLATS: Gnejsvägen 28, Sundsvall. I en ensam byggnad (Attefalls hus)

Jag erbjuder också hembesök i Sundsvall med omnejd. En del hundar känner sig mycket tryggare om rehabiliteringen utförs i hemmet, sin trygga plats. 

Finns att köpa 5 och 10kort, boka en behandling först så pratar vi om det på första besöket. 

För din skadade hund erbjuder jag rörelseanalys, helkroppsmassage och fasciabehandling för att smärtlindra det skadade området och hålla helheten i skick.  Det är viktigt att jobba både med det skadade området och den friska vävnaden. Hunden avlastar sin skada och därav belastar frisk vävnad mer, som leder till spänningar och i värsta fall byggs andra komplikationer pga avlastning. Helheten måste vara i bra skick för att hjälpa kroppen återhämta sig på bästa sätt. 

Ståträning börjar vi med från dag ett och succesivt ökar vi det till mer styrketräning. Allt beroende på skada och individ. Vi tränar under behandlingstillfällen och du får med dig en rehabplan hem. Hemgångsråd/rehabplan skickas på mejl eller sms efteråt. Rehabplanen är individanpassad både för din hunds skada, hundens och ägarens behov. Den innehåller förhållningsregler, promenadtider, massage, stretching och olika styrkeövningar anpassat efter din hund.   

Med rehabilitering efter en skada eller operation förbättras återhämtningen då vi kan dämpa smärtan och lägga på rörlighet & styrka succesivt och på rätt sätt. Med rehabilitering får vi nervsystemet att förstå att det skadade området är återställt vilket gör att hunden vågar belasta skadan igen, parallellt jobbar vi med att bygger upp muskler runt om skadan samt bibehålla rörlighet +bygga mer muskler i den friska vävnaden. Detta för att undvika att skadan sker igen och förhindrar att nya skador uppkommer. Hundarna är väldigt bra på att kompensera och flytta belastningen så risken för förslitningar på något annat ben eller i ryggen är ganska stor. 

Alla skador går inte att rehabilitera så hunden får tillbaka sitt fullständiga rörelsemönster igen men med rehabilitering jobbar vi för att få det så bra som möjligt, så du och din hund kan göra de aktiviteter ni gillar igen!  

Vad gör massage? 

Blodcirkulationen ökas och mjuknar upp vävnad och muskler 

Stärker immunförsvaret för att lymfcirkulationen påskyndas

Muskelavslappnande 

Muskler och leder blir mer elastiska vilket ger ett större rörelseomfång

Ledvätskan främjas och eventuella ledsmärtor kan minska

Sänker stresshormoner 

Vad gör atlasmaskinen/fasciamaskinen?

Med fasciamaskinen kan dessa upphakade signaler nollställas och muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion. Maskinen skapar vågrörelser, ungefär som ringar på vatten, som sprids genom fascian både djupt och brett. Dessa vågrörelser trycker vätska genom upphakningarna och återställer vätskebalansen. Därför jobbar jag ofta med fasciabehandling i rehabilitering och friskvårdssyfte för olika besvär i rörelseapparaten, då muskler och bindväv är tydligt utsatta. 

Mer info om djupvågsmaskinen och fascia hittar du lite längre ner på min start sida! Eller Läs mer på atlasbalans hemsida: Tryck här

hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab
hundfitness & rehab