top of page

Kurser i Agility och Friskvård
Vid intresse av externa kurser mejla till hundfitness-rehab@hotail.com

ag planen 2.jpg
hundfitness & rehab
Agilitykurser och privatlektioner
Jag erbjuder
-Privatlektioner
-Valpagility
-Nybörjarkurser
-Fortsättningskurser
- Handlingskurser: klass 1,2,3
-Momentkurser (tex slalom och kontaktfält)
 
Nyckeln till en rolig agility är samarbetet mellan hunden och föraren oavsett nivå.
Målet är att hjälpa varje ekipage känna sig som ETT EKIPAGE!
Jag började med agility 2011 och har sedan dess tävlat 5 olika hundar från klass 1 upp till klass 3. Med en av hundarna har jag kvalificerat till agility SM varje år sedan 2018. Jag utbildade mig till instruktör 2017 och sedan 2019 har jag haft egen kursverksamhet samt privatlektioner. 
PLATS: 
Privatlektioner och kurser i agility hålls på min inhägnade agilityplan i Sidsjön, Sundsvall. Det är en gräsplan på ca 13x35 meter. Hinderparken består av tävlingsgodkända hopphinder, antislipp tunnlar, tunnelsäckar och slalom (alle). En icke tävlingsmässig gunga och balansbom men balansbommen är i bra skick och har rätt mått. 
PRIVATLEKTIONER ERBJUDS FRÅN MITTEN AV MAJ- NOVEMBER år 2023

 

ag planen 5
ag planen 3
ag planen 4
Teddy priv.lektion
Inez priv.lektion
ag planen 2
Kurser inom friskvård

Jag erbjuder
- Stark valp
-Balansboll Nivå 1
-Nivå 2
-Nivå 3
-Temakurser 
(Tex för den gamla hunden, jakthunden, agilityhunden)

Vi jobbar mest med olika pilatesbollar och diskar i olika storlekar. Även cavaletti, hopphinder, hinder från skogen, lådor och stegar används.
Varje tillfälle blir ett svettigt och mentalt träningspass för våra hundar. I huvudsak tränar vi styrketräning, koordination och kroppskontroll.
Jag tillsammans med föraren kollar noga hur hunden utför övningarna för att få en helhetsbild vart varje individ är stark och svag i sin kropp.
Du får förståelsen för syftet med pilatesträning, hur det ska utföras korrekt och vart din hund har sina styrkor och svagheter fysiskt. 

Målet är att du och din hund ska ha roligt och stärka ert samarbete. Samtidigt lär du dig mer om din hunds fysiska status! 

PLATS: 
Mindre kursgrupp med 3deltagare kan hålla till i Hundrehabet.
Större grupper 4-6deltagare hålls på inhägnad gräsplan (agilityplanen) i Sidsjön.

Samt AMNIS HUNDHUS Södra inomhushall eller Klass Arena, Söråker
Vilde på kurs
Teddy på kurs
IMG_9904
IMG_1941
Falcon på kurs
DOG PARKOUR
Olika tempon
-Löpning
-Promenad 

Dog parkour kurser utomhus på olika platser, runt om i Sundsvall. 
Vi jobbar mycket med kroppskontroll och styrkeövningar och använder oss av naturen och det vi har runt om oss. Målet är inte att göra "snygga" trix utan vi fokuserar på bra övningar för att bygga en grundstyrka hos alla hundar. Jag ger också individanpassade övningar.
Målet är att du efter kursen känna dig säker på vad just din hund behöver stärka upp. Allt för att förhindra skador till eran vardag.

Promenad: Passar alla som gillar att aktivera sin hund och samtidigt få en promenad tillsammans med andra trevliga hundägare. Vi går mellan stationerna/övningarna.
Löpning: Passar dig som gillar att jogga med din hund. Här joggar vi mellan stationerna/övningarna. Dragsele och draglina rekommenderas att använda. 
 
bottom of page