top of page
hundfitness 1_edited.jpg
IMG_1406.jpg

Friskvård

Låt mig hjälpa dig hjälpa ditt djur!

Kom ihåg!: Det är enklare att förebygga skador med friskvård för sin hund än att rehabilitera en uppkommen skada!

Tillsammans genom behandlingar och individanpassade hemgångsråd gör vi din hund ännu mer anpassad till sin vardag. 

SÄLLSKAPSHUNDEN
Medelålder
Idag får minst 1/5 hundar artros, oftast medelålders hundar eller äldre. Artros kan uppstå pga genetik med följd av onormal utformning av skelettet/leder. Samt som följd av naturligt åldrande och förslitning eller efter fysiska trauman/skador.
Med regelbunden friskvårdkontroll kan vi upptäcka det i ett tidigt skede samt smärtlindra och hålla i schack genom rätt behandling, träning och vikt.
GAMLA HUNDEN
Med friskvård kan vi behandla och förebygga så den gamla hunden fortsatt kan göra det den gillar! 
TRÄNING OCH TÄVLINGS HUNDEN 
Med friskvård hos mig hjälper jag er prestera på topp!
Med anpassade övningar till eran sport gör vi din hund fysiskt anpassad på bästa sätt!
UNGHUNDEN
Vet din valp/unghund att den har några bakben? Eller några tassar överhuvudtaget?
Boka en friskvård så checkar vi att allt är okej. Det blir mest fokus på kroppskontroll och styrkeövningar som ni kan göra nu samt hemgångsråd på övningar för framtiden!

Under besöket ingår en full kontroll av hela rörelseapparaten och eventuella avvikelser behandlas. Behandlingen består av PEMF-INFRAmadrass, Atlasbalans Djupvågsmaskin, ledmobilisering, djupgående massage, myofaciell release, stretching, bindvävsmassage, bindvävstöj, balans- och koordinationsträning med olika balansdiskar, balansbollar och balansredskap samt cavaletti.

Hemgångsråd skickas på mejl eller sms efter besöket, ett individanpassat träningsprogram där målet är att ge dig en större bredd på kondition och styrkeövningar anpassat till eran vardag, aktivitet och mål.  
PEMF-Inframadrass
PEMF står för Pulserande Elektromagnetiskt Fält terapi.
Vid skada, inflammation, hög belastning, åldrande osv, påverkas cellmembranet negativt. Det förlorar sin förmåga att effektivt transportera joner in och ut ur celler. den här madrassen med ett pulserande elektromagnetiskt fält skapar en reaktion i kroppen som aktiverar cellmembranet. Hunden får en ökad cellulär cirkulation och därmed alla de positiva effekterna. 
Den håller också en konstant och jämn värme, man kan välja mellan 30-60grader. 
Samt att den har en foton funktion, det är ett synligt rött ljus med en våglängd på 660nanometer som tränger igenom vävnaden till ett djup av 8-10mm. Mycket bra för att behandla problem nära ytan som sår, skärsår men också effektiv vid inflammationer. 
Madrassen är anpassad för att hjälpa till att läka för följande: Ryggsmärtor, kronisk smärta, mjuk vävnadsskada, lindring av stelhet & ledvärk, inflammatoriskt tillstånd och sår/skärsår. 
Styrkan i magnetfältet påverkas inte av hud, päls eller annan vävnad 
Helt smärtfri för hunden, den ligger på madrassen
Massage
Blodcirkulationen ökas och mjuknar upp vävnad & muskler
Stärker immunförsvaret för att lymfcirkulationen påskyndas
Muskelavslappnande 
Muskler & leder blir mer elastiska vilket ger ett större rörelseomfång
Ledvätskan främjas & eventuella ledsmärtor kan minska 
Sänker stresshormoner 
​Atlasbalans djupvågsmaskin
Djupvågsbehandling/Fascia maskin
De senaste årens forskning visar att fascia även kallat bindväv har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott. 
Vad är fascia? 
Fascian finns i hela hundens kropp och omsluter varje muskel och dess muskelfibrer. Även blodkärl, organ, ben och andra strukturer omsluts av fascia.Fascians uppgift är att hålla muskler och organ på plats, stabilisera, skydda och transportera vätskor. Om du tex har hanterat en bit kött har du sett fascia. Det är det tunna och glatta nätet som omsluter muskeln. Även inne i muskeln hittar du fascia som håller ihop muskelfibrerna. 
Vad gör fascian stram och vad händer då?
När din hund är med om ett trauma, upprepad överansträngning, upprepade rörelser eller stress blir fascian sammanklistrad och torr. Det i sin tur minskar rörligheten och skapar upphakningar. 
Vad gör djupvågsmaskinen/fasciamaskinen? 
Med maskinen kan dessa upphakade signaler nollställas och muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion. Maskinen skapar vågrörelser, ungefär som ringar på vatten, som sprids genom fascian både djupt och brett. Dessa vågrörelser trycker vätska genom upphakningarna och återställer normal tonus, funktion samt vätskebalansen. Därför jobbar jag ofta med fasciabehandling i rehabilitering och friskvårdssyfte för olika besvär i rörelseapparaten, då muskler och bindväv är tydligt utsatta. Maskinen gör inte ont för hunden. Läs mer på atlasbalans hemsida: Tryck här
 
bottom of page